HYPOTHEKER: "WONINGAKKOORD IS WASSEN NEUS"

donderdag, 14 februari 2013

De door het kabinet, D66, CU en SGP gepresenteerde woningakkoord is voor wat betreft de hypotheekversoepeling een wassen neus, aldus De Hypotheker.

Men spreekt al dagen over iets wat binnen het huidige belastingplan ook al mogelijk is. De bestaande richtlijnen boden namelijk ook al de mogelijkheid om een 50 procent aflossingsvrij leningdeel af te sluiten. Dat had en heeft dan wel tot gevolg dat er geen hypotheekrente aftrek over dat leningdeel mogelijk is. Dat was zo en dat blijft zo! Hiermee wordt de woningmarkt niet geholpen. De extra ruimte die er komt voor startersleningen beoordeelt De Hypotheker wel als een kleine verbetering", aldus Leslie Hoogeveen van de Hypotheker.

Met dit besluit komt de politiek niet tegemoet aan de breed ervaren noodzaak om de woningmarkt een impuls te geven. De maatregelen zullen nauwelijks een stimulerende werking op starters hebben. De oorspronkelijke ideeën, om te werken met een fictief, fiscaal annuïtair aflossingschema van de totale hypotheek zou dat wel hebben bewerkstelligd."

De Hypotheker verwacht dat de maatregelen voor de huizenbezitter en –koper voor een nog grotere adviesbehoefte zorgen.

(bron: VVP)

« Terug naar nieuwsoverzicht